Kliknite na sliku za povećanje:


PROPRIOCEPTIVNE vježbe

...meditacija, pustolovina
ili putovanje u susret proprioceptivnom sustavu - inteligenciji tijela
ili prisjećanje nekih naših čula koje smo zaboravili...

 

Vježbom aktiviramo proprioceptore – senzore, osjetilne stanice smještene pretežno u zglobovima, tetivama i mišićima. Aktiviramo stanični informacijski sustav koji detektira i podržava sva tjelesna i vantjelesna poravnanja, odnosno informacije o pokretima i položaju kako fizičkog tako i naših energetskih tijela u prostoru.

Cilj vježbi je ući u svijet proprioceptorske inteligencije i svjesno svjedočiti poravnanju fizičkog i energetskih tijela u svim životnim situacijama. Kao što proprioceptori na razini fizičkog tijela stalno daju informacije o slijedećem pokretu, tako vježbanjem možemo naučiti čuti i njihovu informaciju o slijedećem koraku u životu, što učiniti u situaciji kad ne znamo izlaz i ne znamo kuda krenuti.

Proprioceptivna svjesnost je podrška razumijevanju tokova života i podrška kreiranju nove kvalitete, novih nivoa razvoja ljudske svijesti, kreiranja i aktiviranja mudrosti, znanja i vještina s kojima smo izgubili kontakt... poput aktivacije sonara, sposobnosti telepatije, komunikacije informacijama univerzuma i vječnosti.

Na fizičkoj razini, proprioceptivna svjesnost podrška je povećanoj i slobodnoj pokretljivosti tijela, ali osim povećanog prostora pokretljivosti zglobova i dijelova tijela, ona je podrška i većem slobodnom protoku emocija i misli, lakoći u duši, ponovnom stjecanju životne sile, snage i moći koju smo izgubili ili zablokirali u stresnim situacijama u životu.

Kako izgledaju vježbe? Jednostavno i lako! Tijelo dovodimo u osjećaj stanja plutanja, slobodnog pokreta i lakoće u tijelu. Uz svjesno, nečujno disanje i usporen pokret tijela prolazimo kroz „vrata“ u svijet proprioceptora, u druge dimenzije, doživljaj svijeta iz stanične percepcije, drugačiji doživljaj prostora i vremena...Osvještavamo ograničenja u tijelu i pažnjom /tamo gdje je pažnja, tamo je energija!!/ te svjesnim, tihim dahom prelazimo svoje granice, lakoćom. I u vježbama i u životu.

Proprioceptivne vježbe osmislio je Saul Goodman /Shin Tai International, SAD/, radeći i poučavajući Shin Tai tehnike rada na tijelu koje se zasnivaju na otvaranju prostora u strukturi i energetskim tijelima te pokretanju i vraćanju prostora i slobodnog pokreta energije, životne sile i radosti života. Proprioceptivne vježbe danas su važan dio učenja Saula Goodmana: LIGHT BODY ACTIVATION, SHIN TAI, CENTRAL CHANNEL i druga.

 

DOĐITE I PUTUJTE S NAMA!....
SHIATSU ZAGREB / LIVADIĆEVA 24

Srijedom u 20.00

Zlatko Pavlinić
Shiatsu i Shin Tai praktičar i učitelj

091 592 39 13

Kliknite na sliku za povećanje:


Početna